Recepty Hubová omeleta s bylinkami

Suroviny

6 vajec
100 ml smotany 30%
soľ
čierne korenie
1 PL slnečnicového oleja
10 g sušených húb
250 g šampiňónov
1 červená cibuľa (stredne veľká)
2 PL petržlenovej vňate (nasekanej)

Popis

Sušené huby zalejeme vriacou vodou, necháme 10 minút odstáť a potom ich scedíme. V panvici rozohrejeme olej, pridáme na kolieska nakrájanú červenú cibuľu a restujeme, kým nezmäkne. Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a namočené huby. Zmes restujeme ďalších 10 – 15 minút, kým nebudú huby mäkké. V miske zmiešame vajcia so smotanou, dobre osolíme, okoreníme a pridáme 1 PL petržlenovej vňate. Panvicu potrieme trochou oleja a vylejeme na ňu polovicu vaječnej zmesi. Plameň znížime na minimum a panvicu prikryjeme pokrievkou. Omeletu pečieme len z jednej strany, kým nestuhne aj na povrchu. Rovnako pripravíme aj druhú omeletu zo zvyšnej zmesi. Nakoniec ju naplníme hubovou zmesou a posypeme zvyšnou petržlenovou vňaťou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept