Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Zemiaky ošúpeme a nakrájame nadrobno. Pór nakrájame na kolieska a podusíme ho v hrnci na troche oleja. Keď je pór zmäknutý, prilejeme vývar, pridáme zemiaky a jemne polievku dochutíme soľou a korením. Varíme ju približne 20 minút, kým zemiaky nie sú hotové.
Do polievky potom pridáme mrazený hrášok a necháme ju ešte 2 minúty prevrieť. Ďalej pridáme lístky mäty a polievku zľahka rozmixujeme tak, aby v nej ostali aj kúsky zeleniny.
V samostatnom hrnci necháme zovrieť vodu, pridáme ocot a postupne uvaríme pošírované vajíčka: vodu v hrnci rozkrútime a do víru opatrne vlejeme jedno vajíčko, ktoré varíme asi 1 minútu, aby sa zatiahlo. Vodu opäť jemne rozkrútime a pridáme do nej ďalšie vajíčko. Vajíčka vyberáme z vody a vkladáme ich do nej postupne. Nemali by sa totiž variť viac ako 2 minúty, aby zostal žĺtok tekutý.