Recepty Hovädzie s karfiolovou kašou
Suroviny
900 g hovädzej nožiny
1 plechovka nasekaných paradajok s bazalkou
2 PL olivového oleja
2 bobkové listy
soľ
čierne korenie
1 stredne veľká cibuľa
petržlenová vňať na posypanie
700 g mrazeného karfiolu
2 stredne veľké zemiaky
100 ml smotany
štipka mletého muškátového orieška
Popis

V tlakovom hrnci opečieme na oleji nadrobno nakrájanú cibuľu, kým nezmäkne. Pridáme na väčšie kúsky nakrájané mäso a sprudka opečieme. Keď je mäso opečené, dobre ho osolíme, okoreníme, pridáme bobkové listy a nasekané paradajky. Do konzervy od paradajok nalejeme vodu a podlejeme ňou mäso. Tlakový hrniec zatvoríme a varíme 45 minút. Ak nemáme tlakový hrniec, mäso dusíme pod pokrievkou raz tak dlho.

Keď tlakový hrniec otvoríme, mäso varíme ešte ďalších 30 minút, až kým sa omáčka trochu nevyvarí a nezhustne.

Medzitým si ošúpeme a nakrájame zemiaky, ktoré uvaríme v slanej vode. Karfiol uvaríme nad parou a potom ho spolu so zemiakmi a smotanou rozmixujeme na hladkú kašu. Ochutíme ju soľou a trochou muškátového orieška.

Mäso vyberieme z omáčky, vidličkou ho natrháme a podávame s karfiolovou kašou. Nakoniec ho prelejeme omáčkou a posypeme petržlenovou vňaťou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
pred 2 mesiacmi
30 min.
Nápoje
pred 2 mesiacmi
30 min.
Nápoje
pred 2 mesiacmi
15 min.
Detské jedlá
pred 2 mesiacmi
10 min.
Nápoje