Recepty Hovädzia gulášová polievka so zeleninou
Suroviny
500 g hovädzie chudé mäso
400 g paradajky v plechovke (aj so šťavou)
2 l vody
1 veľká cibuľa
3 strúčiky cesnaku
2 veľké mrkvy
3 stonky zeleru
4 stredné zemiaky
2 bobkové listy
2 PL olivového oleja
1 PL soli
1 PL gulášového korenia (alebo po lyžičke červenej papriky, rasce a majoránu)
Postup
1
Mäso nakrájame na asi 2-cm kocky. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno, očistíme a nakrájame mrkvu, zeler a zemiaky.
2
V hrnci rozpálime olej a sprudka na ňom osmažíme mäso dobiela. Mäso vyberieme a odložíme bokom.
3
Do hrnca dáme cibuľu, osmažíme dosklovita, pridáme cesnak, mrkvu a zemiaky a osmažíme asi 3 minúty.
4
Pridáme paradajky aj so šťavou, mäso, zvyšné suroviny a zalejeme vodou.
5
Za občasného miešania pivedieme do varu, potom znížime teplotu na polovicu a varíme aspoň 30 minút, alebo kým mäso a zelenina nie sú mäkké.
6
Podávame s čerstvým chlebom.
Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4