Recepty Grilovaný pstruh so salsou z čiernych ríbezlí a s pečenými zemiakmi

Suroviny

Pstruh:
2 pstruhy
150 g cherry paradajok
2 pomaranče
1 PL limetky (limetkovej šťavy)
1 čl medu
50 g ríbezlí
1 čl mletého zázvoru
1 štipka soli
1 štipka mletého čierneho korenia
1 PL olivového oleja
70 g masla
1 strúčik cesnaku
Zemiaky:
500 g zemiakov (mladých)
4 strúčiky cesnaku
4 PL slnečnicového oleja
1 štipka soli
1 štipka mletého čierneho korenia
1 PL vínneho octu
1 PL pažítky (nasekanej čerstvej pažítky)
1 PL estragónov
1 hrsť pažítky

Postup

1

V miske zmiešame umyté a nakrájané cherry paradajky, olej, kôru z jedného pomaranča, limetkovú šťavu, med, čierne ríbezle, zázvor, roztopené maslo a pretlačený cesnak, soľ, korenie. Zmesou naplníme pstruhy zvnútra. Pridáme aj na plátky nakrájaný pomaranč. Zvonku rybu potrieme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.

2

Vložíme do grilovacej mriežky a grilujeme 10 minút z každej strany.

3

Zemiaky uvaríme v slanej vode domäkka. Scedíme. Čierny cesnak očistíme, pretlačíme a zmiešame s dvomi polievkovými lyžicami oleja, soľou, čiernym korením, octom, pažítkou a estragónom. Uvarené zemiaky pokvapkáme olivovým olejom a grilujeme ešte 5 minút, kým nebudú chrumkavé. Grilované zemiaky zmiešame s cesnakovou zmesou, pridáme pažítku a servírujeme s pstruhom.

TIP: Zemiaky môžeme ozdobiť kvetmi pažítky.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept