Recepty Grilovaný losos s mangom

Suroviny

400 g lososa (bez kože)
1 mango
2 PL medu
2 PL masla
2 PL pomaranča (len šťava)
mleté čierne korenie
soľ
Na šalát:
rukola
cherry paradajky
olivový olej
2 PL citróna (len šťava)

Popis

„Mango sa nekonzumuje len ako čerstvé ovocie, ale výborne ho možno využiť aj v teplej kuchyni. V Ázii sa najčastejšie používa do šalátov ale tiež do rôznych omáčok typu curry. Tiež grilované či pečené mango v spojení s lososom je veľmi dobré a môžete takto vykúzliť vynikajúce pokrm s nádychom exotiky. Navyše bude po nutričnej stránke vyvážený a nabitý cennými látkami, ktoré z neho vytvoria doslova protirakovinovú bombu - veď obsahuje cenné antioxidanty v podobe vitamínov C, a A a farbív, a tiež vitamíny radu B, ktoré ochránia pred najrôznejšími chorobami. Pravidelnou konzumáciou zdravých jedál s mangom získate štíhlu líniu, prospejete svojmu srdcu a oveľa lepšie vám bude fungovať pamäť,“ odporúča recept nutričná špecialistka Zuzana Pavelková Šafářová.

Postup

1

Mango prepolíme, dužinu narežeme a oddelíme od šupky.

2

Umytého, osušeného, trochu osoleného lososa nakrájame na väčšie kocky.

3

Na špajdľu striedavo napichujeme lososa a mango.

4

Roztopíme maslo. V miske zmiešame med, pomarančovú šťavu a roztopené maslo. Špízy potrieme marinádou a posypeme čerstvým korením.

5

Rúru vyhrejeme na 190 °C a špízy pečieme asi 25 minút, pričom ich párkrát potrieme zvyšnou marinádou. Podávame s rukolovo-rajčinovým šalátom.

6

Rukolu a paradajky umyjeme. Rajčiny nakrájame na polovičky, zmiešame s rukolou, pokvapkáme olivovým olejom, citrónovu šťavou a jemne posolíme.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept