Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
„Mango sa nekonzumuje len ako čerstvé ovocie, ale výborne ho možno využiť aj v teplej kuchyni. V Ázii sa najčastejšie používa do šalátov ale tiež do rôznych omáčok typu curry. Tiež grilované či pečené mango v spojení s lososom je veľmi dobré a môžete takto vykúzliť vynikajúce pokrm s nádychom exotiky. Navyše bude po nutričnej stránke vyvážený a nabitý cennými látkami, ktoré z neho vytvoria doslova protirakovinovú bombu - veď obsahuje cenné antioxidanty v podobe vitamínov C, a A a farbív, a tiež vitamíny radu B, ktoré ochránia pred najrôznejšími chorobami. Pravidelnou konzumáciou zdravých jedál s mangom získate štíhlu líniu, prospejete svojmu srdcu a oveľa lepšie vám bude fungovať pamäť,“ odporúča recept nutričná špecialistka Zuzana Pavelková Šafářová.
Mango prepolíme, dužinu narežeme a oddelíme od šupky.
Umytého, osušeného, trochu osoleného lososa nakrájame na väčšie kocky.
Na špajdľu striedavo napichujeme lososa a mango.
Roztopíme maslo. V miske zmiešame med, pomarančovú šťavu a roztopené maslo. Špízy potrieme marinádou a posypeme čerstvým korením.
Rúru vyhrejeme na 190 °C a špízy pečieme asi 25 minút, pričom ich párkrát potrieme zvyšnou marinádou. Podávame s rukolovo-rajčinovým šalátom.
Rukolu a paradajky umyjeme. Rajčiny nakrájame na polovičky, zmiešame s rukolou, pokvapkáme olivovým olejom, citrónovu šťavou a jemne posolíme.