Recepty Grilovaný bôčik s medovou marinádou

Suroviny

1 kg bravčových rebierok
4 PL medu
6 PL sójovej omáčky
3 strúčiky cesnaku
½ čili papričky (podľa chuti)
slnečnicový olej
mleté čierne korenie
soľ

Popis

Bravčový bôčik očistíme a z oboch strán ho osolíme a okoreníme. Pripravíme si marinádu – do menšej misky nalejeme olej, ktorý zmiešame s medom, so sójovou omáčkou a s lisovaným cesnakom. Podľa chuti pridáme čili, ale môžeme ho aj úplne vynechať. Zmes ochutíme ešte soľou a korením. Bôčik narežeme, aby sa lepšie prepiekol a poriadne ho potrieme marinádou. Necháme ho minimálne 2 hodiny odležať. Mäso grilujeme veľmi pozvoľna asi 60 až 80 minút. TIP: K bôčiku sa najlepšie hodí čerstvé pečivo, nezabudnite však ani na vitamíny – ugrilujte si čerstvé paradajky alebo papriky.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept