Recepty Grilované klobásky s baby paprikami a nakladanou zeleninou

Suroviny

1 klobása (Tesco Grill Master Grilovací set biela a papriková klobása)
10 paprík (baby)
1 červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
50 ml olivového oleja
1 čl údenej mletej papriky
1 čl mletého čili
2 PL čerstvého rozmarínu
Nakladaná kapusta s mrkvou (7 dl pohár):
½ hlávky bielej kapusty (menšej)
2 mrkvy
500 ml vody
2 PL kryštálového cukru
1 čl soli
100 ml octu
Karfiol s repou (9 dl pohár):
1 karfiol (malý)
1 cvikla (veľká)
4 strúčiky cesnaku
700 ml vody
125 ml bieleho balzamikového octu
1 čl soli
1 čl kryštálového cukru
1 štipka kôpru (kôprových semienok)
½ ČL nového korenia (vcelku)
½ ČL čierneho korenia (vcelku)
Zelené paradajky (7 dl pohár):
350 g paradajok (zelených)
2 strúčiky cesnaku
500 ml vody
2 PL kryštálového cukru
1 čl soli
100 ml octu
½ ČL čierneho korenia (vcelku)
½ ČL semienok bielej horčice
½ ČL fenikla (semienok)
Tip:
BBQ omáčka (Tesco Grill Master Grilovacie omáčky)

Postup

1

Deň vopred si pripravíme nakladanú zeleninu. Pripravíme si nakladaný karfiol s repou. Karfiol očistíme a nakrájame na malé ružičky. Repu ošúpeme a nakrájame na plátky. Cesnak očistíme a prekrojíme na polovicu. Všetko natlačíme do uzatvárateľného skleneného pohára. V hrnci zmiešame vodu, ocot, soľ, cukor, kôprové semienka, nové korenie a čierne korenie. Tekutinu privedieme do varu. Premiešame ju a povaríme, kým sa soľ a cukor nerozpustia. Nalejeme ju do pohára na zeleninu. Všetko necháme vychladnúť, uzavrieme a odložíme na 24 hodín do chladničky.

2

Podobne pripravíme aj nakladanú kapustu a mrkvu. Kapustu nakrájame natenko, mrkvu ošúpeme a nastrúhame najemno. Natlačíme do pohárov. V hrnci zmiešame vodu, cukor, soľ a ocot. Tekutinu privedieme do varu. Vzniknutou zmesou zalejeme zeleninu v pohári, necháme vychladnúť, uzavrieme a odložíme na 24 hodín do chladničky.

3

Pripravíme si aj nakladané zelené paradajky. Umyjeme ich, nakrájame na polovice a spolu s očisteným cesnakom natlačíme do uzatvárateľného skleneného pohára. V hrnci zmiešame vodu, ocot, soľ, cukor, horčičné semienka, semienka fenikla a čierne korenie. Premiešame a povaríme, kým sa soľ a cukor nerozpustia. Nalejeme do pohára so zeleninou. Necháme vychladnúť, uzavrieme a odložíme na 24 hodín do chladničky.

4

Na druhý deň umyjeme a osušíme baby papriky. Očistíme cibuľu a pokrájame ju na mesiačiky. V miske zmiešame olivový olej, pretlačený cesnak, mletú údenú papriku, čili korenie a rozmarín. Touto zmesou zalejeme papriky a cibuľu a poriadne premiešame.

5

Na rozohriaty gril dáme klobásky a baby papriky. Pre ľahšie grilovanie a obracanie ich môžeme napichnúť na špajdle. Klobásky grilujeme približne 15 minút za stáleho otáčania. Papriky grilujeme asi 3 minúty z každej strany.

6

Podávame spolu s nakladanou zeleninou a omáčkami.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept