Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Deň vopred si pripravíme nakladanú zeleninu. Pripravíme si nakladaný karfiol s repou. Karfiol očistíme a nakrájame na malé ružičky. Repu ošúpeme a nakrájame na plátky. Cesnak očistíme a prekrojíme na polovicu. Všetko natlačíme do uzatvárateľného skleneného pohára. V hrnci zmiešame vodu, ocot, soľ, cukor, kôprové semienka, nové korenie a čierne korenie. Tekutinu privedieme do varu. Premiešame ju a povaríme, kým sa soľ a cukor nerozpustia. Nalejeme ju do pohára na zeleninu. Všetko necháme vychladnúť, uzavrieme a odložíme na 24 hodín do chladničky.
Podobne pripravíme aj nakladanú kapustu a mrkvu. Kapustu nakrájame natenko, mrkvu ošúpeme a nastrúhame najemno. Natlačíme do pohárov. V hrnci zmiešame vodu, cukor, soľ a ocot. Tekutinu privedieme do varu. Vzniknutou zmesou zalejeme zeleninu v pohári, necháme vychladnúť, uzavrieme a odložíme na 24 hodín do chladničky.
Pripravíme si aj nakladané zelené paradajky. Umyjeme ich, nakrájame na polovice a spolu s očisteným cesnakom natlačíme do uzatvárateľného skleneného pohára. V hrnci zmiešame vodu, ocot, soľ, cukor, horčičné semienka, semienka fenikla a čierne korenie. Premiešame a povaríme, kým sa soľ a cukor nerozpustia. Nalejeme do pohára so zeleninou. Necháme vychladnúť, uzavrieme a odložíme na 24 hodín do chladničky.
Na druhý deň umyjeme a osušíme baby papriky. Očistíme cibuľu a pokrájame ju na mesiačiky. V miske zmiešame olivový olej, pretlačený cesnak, mletú údenú papriku, čili korenie a rozmarín. Touto zmesou zalejeme papriky a cibuľu a poriadne premiešame.
Na rozohriaty gril dáme klobásky a baby papriky. Pre ľahšie grilovanie a obracanie ich môžeme napichnúť na špajdle. Klobásky grilujeme približne 15 minút za stáleho otáčania. Papriky grilujeme asi 3 minúty z každej strany.
Podávame spolu s nakladanou zeleninou a omáčkami.