Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Kukuricu očistíme, potrieme olivovým olejom, osolíme a 3 minúty ju z každej strany grilujeme, celkovo 12 minút. Potom ju necháme trochu vychladnúť.
Lososa osušíme a z každej strany ho natrieme olivovým olejom. Osolíme a okoreníme.
V miske zmiešame citrónovú šťavu, med, očistený a nadrobno nakrájaný cesnak a čerstvý koriander. Zmesou potrieme lososa. Zabalíme ho do papiera na pečenie a pečieme na rozohriatom grile 15 až 20 minút.
Medzitým si pripravíme šalát. Grilovanú kukuricu orežeme tak, aby sme z nej dostali jednotlivé zrnká. Vložíme ju do misky. Pridáme nakrájanú a očistenú cibuľu, avokádo a paradajky. V ďalšej miske zmiešame olivový olej, šťavu a kôru z limetky, soľ, med, pretlačený cesnak, koriander a mätu. Zeleninu s kukuricou polejeme dresingom a poriadne premiešame.
Podávame s grilovaným lososom.
TIP: Lososa podávame s extra plátkami čerstvého citróna.