Recepty Grilované filety z lososa, podávané so šalátom NYC

Suroviny

Losos:
500 g lososovej filety (Tesco filety z lososa s kožou)
2 PL olivového oleja
2 PL citróna (citrónovej šťavy)
2 PL medu
3 strúčiky cesnaku
2 PL koriandra
1 citrón
1 štipka soli
1 štipka mletého čierneho korenia
Šalát:
4 kukurice
4 paradajky (veľké)
1 čili paprička (jalapeño)
1 červená cibuľa
2 avokáda
3 PL olivového oleja
1 PL mäty (čerstvej nasekanej)
1 čl medu
1 strúčik cesnaku
1 štipka soli
2 limetky (šťava a kôra)
5 PL koriandra (čerstvého nasekaného koriandra)
olivový olej (na potretie kukurice)
soľ (na kukuricu)

Postup

1

Kukuricu očistíme, potrieme olivovým olejom, osolíme a 3 minúty ju z každej strany grilujeme, celkovo 12 minút. Potom ju necháme trochu vychladnúť.

2

Lososa osušíme a z každej strany ho natrieme olivovým olejom. Osolíme a okoreníme.

3

V miske zmiešame citrónovú šťavu, med, očistený a nadrobno nakrájaný cesnak a čerstvý koriander. Zmesou potrieme lososa. Zabalíme ho do papiera na pečenie a pečieme na rozohriatom grile 15 až 20 minút.

4

Medzitým si pripravíme šalát. Grilovanú kukuricu orežeme tak, aby sme z nej dostali jednotlivé zrnká. Vložíme ju do misky. Pridáme nakrájanú a očistenú cibuľu, avokádo a paradajky. V ďalšej miske zmiešame olivový olej, šťavu a kôru z limetky, soľ, med, pretlačený cesnak, koriander a mätu. Zeleninu s kukuricou polejeme dresingom a poriadne premiešame.

5

Podávame s grilovaným lososom.

TIP: Lososa podávame s extra plátkami čerstvého citróna.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept