Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
V hrnčeku privedieme do varu vodu s maslom a so štipkou soli. Vsypeme múku a premiešavame, kým nevznikne hrudka cesta. Presunieme do misky a necháme trocha vychladnúť. Potom po jednom zašľaháme vajcia.
Cesto dáme do cukrárskeho vrecka, striekame na plech v 2 cm rozostupoch kopčeky veľkosti orecha. Plech vložíme do rúry rozohriatej na 200 °C. Pečieme na strednej priečke asi 30 minút na 160 °C.
Premiešame trocha mlieka so žĺtkami, s cukrom a so škrobom. Ostatné mlieko privedieme do varu a primiešame žĺtkovú zmes. Prevaríme a necháme vychladiť, primiešame gaštanové pyré.
Vmiešame vyšľahanú smotanu a pomocou cukrárskeho vrecka plníme vychladnuté profiterolky.