Francúzsky toast s ovocím

Suroviny

4 vajcia
1 šálka mlieka (môže byť mandľové či kokosové)
3 lyžice hnedého cukru
1 štipka vanilkového struku
12 bielych chlebov
1 lyžica mletej škorice
maslo
med
maliny (alebo iné čerstvé nakrájané ovocie)

Popis

Vo veľkej miske si dôkladne zmiešame vajíčka spolu s mliekom, vanilkou a cukrom. Na panvici si rozpustíme maslo, na ktorom budeme toast opekať. Každý plátok chleba alebo vianočky namočíme do vajíčkovej zmesi tak, aby bol celkom obalený a opatrne položíme do rozohriatej panvice. Z každej strany ho opekáme približne 2 až 3 minúty, alebo kým vajíčkový obal na plátku toastu nedostane zlatistú farbu ako keď robíme chlebík vo vajíčku. Podávame natreté medom alebo javorovým sirupom, posypeme škoricou, vynikajúci a svieži je aj s čerstvým ovocím.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept