Doprajte hydine trochu francúzskych chutí a nebudete ľutovať. Bon appétit!
1 kohút alebo sliepka
100 g masla
1 PL olivového oleja
400 ml červeného suchého vína
2 PL koňaku
2 veľké francúzske bagety
2 strúčiky cesnaku
100 g mrkvy
100 g petržlenu
60 g slaniny
2 PL paradajkového pretlaku
2 ks bobkového listu
soľ
mleté čierne korenie
Kohúta alebo sliepku umyjeme, očistíme, rozporcujeme, osolíme a okoreníme.
Slaninu, petržlen a mrkvu nakrájame nadrobno, opečieme na oleji a vyberieme. Do výpeku pridáme maslo a mäso, ktoré zo všetkých strán prudko orestujeme. K mäsu pridáme slaninu s mrkvou a petržlenom, zalejeme vínom, dochutíme koňakom, paradajkovým pretlakom, bobkovým listom, bylinkami, prelisovaným cesnakom a prikryté pomaly dusíme 90 minút domäkka. Podľa potreby podlievame vínom. Podávame s bagetou natretou maslom.
Viac informácií
Viac informácií
© 2019 TESCO STORES SR, a.s.