Recepty Francúzska cibuľačka na víne

Suroviny

2 PL olivového oleja
2 PL masla
500 g cibule
4 strúčiky cesnaku
1 PL trstinového cukru
l vývaru (alebo bio bujónu)
250 ml bieleho vína
2 bobkové listy
4 stonky tymiánu
12 plátkov bagety
100 g parmezánu
mleté čierne korenie
soľ

Popis

V hrnci rozpálime olej a maslo. Pridáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, cesnak a trstinový cukor. Zmiernime oheň a dusíme približne 20 – 30 minút, kým nebude mať cibuľa úplne hnedú karamelovú farbu. Vtedy prilejeme horúci vývar a víno. Dochutíme soľou, korením a premiešame. Pridáme bobkový list a tymian, privedieme k varu a necháme na miernom ohni približne 45 minút. Polievku nalejeme do misiek, navrch poukladáme kúsky bagety, všetko zasypeme nastrúhaným syrom a zapečieme vo vyhriatej rúre.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept