Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Pripravíme si žemle. Mlieko trochu zohrejeme, pridáme doň cukor a droždie a necháme postáť aspoň 5 minút. V mise zmiešame múku a soľ, pridáme mlieko s droždím a cukrom a vypracujeme cesto. Môžeme použiť aj kuchynský robot. Po chvíľke začneme postupne pridávať maslo. Cesto je hotové, keď sa nelepí na okraje misky. Necháme ho kysnúť v miske zakrytej utierkou aspoň 60 minút.
Vykysnuté cesto následne rozdelíme na 4 časti, vytvarujeme z nich guľôčky a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Takto ich necháme na plechu ešte 20 minút nakysnúť. Následne žemle potrieme rozšľahaným žĺtkom, môžeme ich posypať sezamom a pečieme ich vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C asi 20 minút. Necháme vychladnúť.
Rozohrejeme gril. Hovädzie mäso vyberieme z obalu a položíme ho na horúci gril. Grilujeme 2 a pol minúty z každej strany.
Medzitým si pripravíme aioli. V malej miske zmiešame majonézu, roztlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie a mletú papriku. Premiešame a odložíme bokom.
Mäso z oboch strán ešte na grile osolíme a okoreníme.
Cheddar vyberieme z obalu a odkrojíme z neho 4 hrubšie plátky. Na každé mäso položíme jeden plátok a grilujeme ešte minútu. Ak máme možnosť, gril zavrieme, aby sa syr úplne roztiekol, prípadne použijeme flambovaciu pištoľ.
Burgerové žemle rozrežeme na dve časti. Vnútornou časťou ich položíme na gril a grilujeme pol minúty.
Poskladáme burger. Na obe časti žemle rozotrieme trochu aioli, pridáme pár lístkov rukoly a na to položíme mäso so syrom. Navrch mäsa dáme veľkú lyžicu chutney z červenej cibule a zľahka rozotrieme. Priklopíme druhou časťou žemle.
Môžeme podávať s grilovanými hranolčekmi. Hodí sa k Tesco Finest Prosecco Rosé šumivé víno brut.