Recepty Expresné kuracie kung pao
Suroviny
500 g kuracie prsné rezne
Marináda:
60 ml vody
1 ČL soli
1 vajce
60 g kukuričného škrobu
2 PL oleja
Nálev:
1 ČL vínneho octu (bieleho)
3 PL sójovej omáčky
80 ml vody
3 PL oleja
1 červená paprika (nakrájaná na kocky)
1 cuketa (nakrájaná na kocky)
sušené čili papričky
2 cibuľky (mladé - iba biele časti)
1 ČL sušeného zázvoru
1 ČL sušeného cesnaku
1 ČL červenej papriky
1 ČL sezamového oleja
2 PL arašidového masla
½ PL kukuričného škrobu (rozmixovaného s ½ PL vody)
Postup
1
Kuracie mäso nakrájame na menšie kocky a v mise zmiešame s vodou, soľou, vajcom, kukuričným škrobom a olejom. Necháme odležať aspoň hodinu.
2
V miske zmiešame vínny ocot, sójovú omáčku a vodu.
3
Na horúcu panvicu dáme 2 lyžice oleja a kurča. Na vysokej teplote ho za stáleho miešania opečieme.
4
Kura z panvice vyberieme, pridáme lyžicu oleja a na kocky nakrájanú červenú papriku a cuketu.
5
Zeleninu smažíme 2 minúty, potom ju z panvice vyberieme a do woku dáme chilli. Prehrejeme, pridáme cibuľu, arašidové maslo, zázvor, červenú papriku a sezamový olej.
6
Po pár sekundách prilejeme nálev z octu, sóje a vody. Privedieme do varu a pridáme škrob zmiešaný s vodou. Miešame do zhustnutia.
7
Do woku dáme kura a zeleninu a všetko spolu zmiešame.
8
Podávame s ryžou.
Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4