Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Do vlažnej vody rozmrvíme droždie, pridáme lyžičku cukru a necháme vytvoriť kvások.
Rúru vyhrejeme na 200 °C.
Múku preosejeme, pridáme olej, soľ, vodu s droždím a vypracujeme hladké cesto a necháme podkysnúť asi 30 – 40 minút.
Zeleninu očistíme a pokrájame: papriku na menšie kocky, paradajky na štvrtinky. Brokolicu a karfiol rozoberieme na čo najmenšie hlavičky. Cviklu rozkrojíme na štvrtinky a tie na tenké trojuholníčky.
Vykysnuté cesto rozváľame na plech, alebo rozdelíme na dve polovice, z ktorých rozvaľkáme dve menšie pizze.
Potrieme paradajkovým pyré, posypeme strúhaným syrom a ukladáme naň pokrájanú zeleninu ako farebné pruhy.
Pečieme asi 20 minút.