Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Mandle na noc namočíme do vody. Ak chceme mať mlieko trošku sladké, večer namočíme spolu s mandľami aj sušené datle, aby dobre zmäkli.
Namočené mandle scedíme a premyjeme studenou vodou.
Datle, samozrejme, mixujeme bez kôstok. Ak použijeme med alebo sirup, stačí ich pridať na záver alebo do mixovania. Mandle a datle dáme spolu s 2,5 šálkami vody do mixéra a môžeme začať mixovať. Najprv mixér párkrát zapneme a vypneme, aby sa mandle trošku rozdrvili, potom ho necháme pustený približne 4 minúty (po dvoch minútach dáme mixéru radšej pauzu).
Potom zmes prelejeme cez gázu do dostatočne veľkej misky. Keď už mlieko nepreteká cez gázu svojvoľne, trošku mu pomôžeme. Gázu zbalíme do batôžteka a vytlačíme zvyšné mlieko. Zvyšnú mandľovú múčku môžeme použiť napríklad pri pečení alebo do raňajkovej ovsenej kaše.
Mlieko vydrží v chladničke v uzavretej nádobe najviac 2 – 3 dni.