Recepty Domáce gnocchi z pečenej tekvice

Suroviny

300 g tekvice (nakrájanej a očistenej)
300 g zemiakov
250 g polohrubej múky
2 vajcia
1 PL zemiakového škrobu
tymian
soľ
mleté čierne korenie
muškátový oriešok
100 g masla
šalvia (alebo iné bylinky)
cesnak (prelisovaný)
parmezán (na posypanie)
tekvicové semienka

Popis

Domáce gnocchi z pečenej tekviceTekvicu nakrájame, osolíme, okoreníme, posypeme tymianom a pečieme asi hodinu pri teplote 150 °C. Zemiaky uvaríme v šupke, ešte teplé ošúpeme, prepasírujeme spolu s upečenou tekvicou. Pridáme múku, škrob, nastrúhaný muškátový oriešok a vajcia. Vymiesime cesto a tvarujeme z neho gnocchi, ktoré uvaríme v osolenej vode. Varíme, kým nevyplávajú na hladinu. Hotové schladíme v studenej vode. Na panvici roztopíme maslo, primiešame doň bylinky a cesnak. Pridáme gnocchi a krátko orestujeme. Hotové posypeme strúhaným syrom a tekvicovými semiačkami.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept