Domáca čokoládová nátierka

Suroviny

300 g vlašských orechov (alebo lieskovce, mandle)
½ hrnčeka kakaa
1 hrnček trstinového cukru (alebo kokosového cukru)
1 vanilkový struk
2 PL kokosového oleja (alebo kakaového masla, alebo prepusteného masla ghee)
10 lyžičiek vody (alebo rastlinného mlieka)
soľ

Popis

Domáca čokoládová nátierkaOrechy dáme piecť na 180 °C asi 10 minút. Posledné minúty treba dávať pozor, aby príliš nestmavli! Necháme ich vychladnúť a ošúpeme ich. V mixéri poriadne rozmixujeme orechy spolu s kakaom, cukrom, maslom, zrniečkami vanilky, štipkou soli a teplou vodou. Ak nemáte kakaové maslo, použite kokosové alebo prepustené maslo. Čokoládovú nátierku uzatvárame do sklenených pohárikov, ale dlho ju skladovať určite nebudete. 

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept