Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
„Vnútorná hygiena je rovnako dôležitá, ako vonkajšia. Existujú rôzne detoxikačné techniky, doplnky a pomôcky, no nie všetky nám prospievajú a niektoré môžu dokonca uškodiť. Zeleninová polievka je rozhodne jeden z najlepších a najbezpečnejších detoxikačných pokrmov. Ak budete jesť iba polievku tri dni, váš organizmus sa dokonale prečistí. Polievku jedzte dva až trikrát denne a ak vydržíte čo len jeden deň, určite vám to prospeje. Telo sa neąbude musieť venovať náročnému tráveniu, ako napríklad pri konzumácii mäsa a usporenú energiu môže vynaložiť na regeneráciu,“ radí špecialistka na oblasť zdravého stravovania Zuzana Pavelková Šafářová.
Cibuľu, mrkvu, zeler, papriku, kapustu očistíme a nakrájame.
Na olivovom oleji orestujeme 3 – 5 minút, pridáme cesnak, fazuľu a ešte chvíľu orestujeme.
Zalejeme vývarom alebo vodou, pridáme paradajky aj so šťavou, bylinky okrem petržlenovej vňate a uvaríme domäkka – asi 25 minút.
Podávame posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tip: Môže sa podávať aj ako silný zeleninový vývar, čo zabezpečí restovanie zeleniny pred varením. Zeleninu potom môžete použiť do fašírok či placiek, napr. s ovsenými vločkami a pod.