Recepty Cviklový šalát s kozím syrom

Suroviny

½ kg cvikly
1 kg zemiakov
1 červená cibuľa (veľká)
3 jarné cibuľky
1 ČL chrenu
mleté čierne korenie
soľ
kozí syr (mäkký)
balzamikový ocot (alebo klasický)
1 ČL medu
1 PL slnečnicového oleja
200 g bieleho jogurtu

Popis

Cviklu a zemiaky varíme v šupke asi 30 – 40 minút. Môžeme ich variť spoločne v jednom hrnci.

Potom ich ochladíme, očistíme a nakrájame na malé kocky alebo na plátky. Primiešame nadrobno pokrájanú jarnú cibuľku, červenú cibuľu a chren.

Dochutíme dresingom, soľou a korením.

Cviklový šalát s kozím syrom Podávame samostatne alebo ako prílohu k jedlám.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept