Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Postup
Každú cviklu zabalíme osobitne do alobalu, vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C a necháme piecť vo vlastnej šťave približne 1 hodinu. Upečenú repu (mäkkú zvnútra) necháme vychladnúť a ošúpeme.
Vodu z cícera a citrónovú šťavu nalejeme do misky, pridáme tahini pastu, pokrájanú pečenú repu a cícer. Rozmixujeme na jemnú hmotu. Pridáme soľ, rascu (voliteľne), pretlačený cesnak a môžeme tiež pridať trochu citrónovej šťavy podľa chuti. Hmotu opäť rozmixujeme, aby sa spojili všetky chute.
Servírovanie
Hummus servírujeme poliaty panenským olivovým olejom, ozdobený sezamovými semienkami a petržlenovou vňaťou. Ako prílohu pridáme arabský chlieb.