Recepty Cviklové placky
Suroviny
200 g zemiakov
150 g cvikle
½ šálky pšena
100 g syru feta
50 g čerstvého špenátu
1 vajce
2 strúčiky cesnaku
soľ
čierne korenie
hrsť čerstvého kôpru
Popis

Zemiaky ošúpeme, nakrájame a dáme ich uvariť. Pšeno uvaríme v osolenej vode.

Hotové zemiaky rozpučíme a dáme ich do veľkej misy. Pridáme nastrúhanú cviklu, nasekaný špenát, fetu, vajíčko, roztlačený cesnak, soľ, čierne korenie a kôpor. Zmiešame a ručne vytvarujeme menšie placky.

Placky opekáme na panvici s trochou oleja z každej strany približne 5 minút. Opečené placky podávame s bielym jogurtom a trochou čerstvého kôpru.

Malý tip: Placky môžeme dať aj do žemle spolu s jogurtom ako vegetariánsky burger.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4