Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Zuzana a Pavelková Šafářová, expertka na zdravé stravovanie: „Tento dezert by som odporučila predovšetkým mladým športovcom, ktorí majú vďaka zvýšenému energetickému výdaju často chuť na sladké. Navyše ich určite poteší, že látky obsiahnuté v červenej repe zvyšujú podľa najrôznejších štúdií i športovú výkonnosť. Nielen športovcom červená repa dodá minerály, obzvlášť bohatá je na železo. Z tohto dôvodu by som tento dezert povolila tiež ženám, ktoré často trpia nedostatkom železa. Pri príprave dezertu odporúčam použiť naozaj kvalitnú vysokopercentnú čokoládu a nie len čokoládu na varenie, ktorá obsahuje veľké množstvo tuku. Kokosový olej voľte za studena lisovaný. Aj keď dezert obsahuje trstinový cukor, stále je to cukor. To majte na pamäti a dezert jedzte s mierou.“
Múku, kakao a kypriaci prášok zmiešame v mise.
Červenú repu najemno nastrúhame.
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.
Zmiešame s nastrúhanou repou.
Vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme olej, zmes repy a čokolády a potom sypkú zmes.
Cesto dáme do vymastenej tortovej formy a pri 180 °C pečieme 45 minút. Potom necháme úplne vychladnúť.
Na polevu roztopíme kokosový olej a čokoládu vo vodnom kúpeli.
Polevu nalejeme na koláč. Ozdobíme nalámanou čokoládou a ovocím podľa chuti.