Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Citrusy ošúpeme, odblaníme a nakrájame na malé kúsky. Jadierka vyberieme.
Zázvor vcelku ošúpeme.
Ovocie a zázvor vložíme do kastróla a zalejeme vodou.
Varíme asi hodinu, kým sa nezredukuje na polovicu. Bielu penu odstraňujeme.
Zázvor vyberieme.
Pridáme cukor a kandizovaný zázvor aj citrusovú kôru. Varíme pri vysokej teplote za častého miešania ešte 20 – 30 minút, kým zmes nezačne hustnúť.
Keď je džem dostatočne hustý, nalejeme ho do suchých, čistých zaváracích pohárov. Dobre zatvoríme, položíme hore dnom a necháme vychladnúť.