Recepty Citrónové snehové pusinky s ovocím
Suroviny
6 bielkov
vínny kameň (alebo prášok do pečiva - asi 1/8 ČL)
1 štipka soli
270 g práškový cukor
1 ČL citrónovej šťavy
¼ ČL vanilkového extraktu
2,5 ČL škrobu
100 ml citrónovej kôry (citrónový krém)
bobuľové ovocie (alebo iné podľa chuti)
listy mäty
Postup
1
Oddelíme bielka od žĺtkov a necháme odstáť pri izbovej teplote po dobu 30 minút – pomôže nám to vytvoriť väčší objem.
2
Na plech rozložíme papier na pečenie a rúru zohrejeme na 120 °C.
3
Zmiešame bielka, vínny kameň alebo prášok do pečiva a soľ, pokiaľ sa nezačnú tvoriť vločky. Pridáme práškový cukor a miešame až dovtedy, kým zmes nezhustne, približne 20 minút.
4
Citrónovú šťavu, vanilkový extrakt a škrob jemne vymiešame do snehovej peny.
5
S lyžičkou urobíme 8 väčších „hniezd“, približne 7 cm od seba.
6
Hniezda pečieme cca 1 hodinu, potom vypneme rúru a ďalšiu hodinu sušíme v rúre so zatvorenými dverami. Následne vyberieme a necháme vychladnúť.
7
Každé hniezdo naplníme dvomi lyžičkami citrónového krému a navrch dáme ovocie. Ozdobíme lístkami mäty.
Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Aktuálne ponuky

1 / 3

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4