Recepty Citrónové snehové pusinky s ovocím

Suroviny

6 vajec (len bielkov)
prášku do pečiva (alebo prášok do pečiva - asi 1/8 ČL)
1 štipka soli
270 g práškového cukru
1 ČL citróna (len šťava)
¼ ČL vanilkového extraktu
ČL zemiakového škrobu
100 ml citróna (len kôry (citrónový krém)
Na ozdobu
mäta
maliny
čučoriedky
černice

Postup

1

Oddelíme bielka od žĺtkov a necháme odstáť pri izbovej teplote po dobu 30 minút – pomôže nám to vytvoriť väčší objem.

2

Na plech rozložíme papier na pečenie a rúru zohrejeme na 120 °C.

3

Zmiešame bielka, vínny kameň alebo prášok do pečiva a soľ, pokiaľ sa nezačnú tvoriť vločky. Pridáme práškový cukor a miešame až dovtedy, kým zmes nezhustne, približne 20 minút.

4

Citrónovú šťavu, vanilkový extrakt a škrob jemne vymiešame do snehovej peny.

5

S lyžičkou urobíme 8 väčších „hniezd“, približne 7 cm od seba.

6

Hniezda pečieme cca 1 hodinu, potom vypneme rúru a ďalšiu hodinu sušíme v rúre so zatvorenými dverami. Následne vyberieme a necháme vychladnúť.

7

Každé hniezdo naplníme dvomi lyžičkami citrónového krému a navrch dáme ovocie. Ozdobíme lístkami mäty.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept