Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Oddelíme bielka od žĺtkov a necháme odstáť pri izbovej teplote po dobu 30 minút – pomôže nám to vytvoriť väčší objem.
Na plech rozložíme papier na pečenie a rúru zohrejeme na 120 °C.
Zmiešame bielka, vínny kameň alebo prášok do pečiva a soľ, pokiaľ sa nezačnú tvoriť vločky. Pridáme práškový cukor a miešame až dovtedy, kým zmes nezhustne, približne 20 minút.
Citrónovú šťavu, vanilkový extrakt a škrob jemne vymiešame do snehovej peny.
S lyžičkou urobíme 8 väčších „hniezd“, približne 7 cm od seba.
Hniezda pečieme cca 1 hodinu, potom vypneme rúru a ďalšiu hodinu sušíme v rúre so zatvorenými dverami. Následne vyberieme a necháme vychladnúť.
Každé hniezdo naplníme dvomi lyžičkami citrónového krému a navrch dáme ovocie. Ozdobíme lístkami mäty.