Recepty Cisársky trhanec
Suroviny
250 ml mlieka
160 g polohrubej múky
5 vajec
3 PL cukru
2 PL masla
2 PL perlivá voda
3 PL sušené hrozienka
½ ČL vanilínového cukru
šťava z polovice citróna
práškový cukor na posypanie
Na mandarínkový kompót:
500 g mandarínky
šťava z polovice citróna
3 PL cukru
Postup
1
Hrozienka dobre umyjeme a na 10 minút namočíme do horúcej vody s citrónovou šťavou.
2
V mise rozmiešame mlieko, vajcia, minerálku, cukor, vanilku a scedené hrozienka. Postupne pridávame múku, až vznikne hladké cesto.
3
V hlbšej panvici rozpustíme maslo, naň vylejeme cesto a opekáme 5 – 6 minút dozlatista. Potom placku otočíme, potrháme na kúsky a dopečieme.
4
Podávame s ovocným kompótom, posypané práškovým cukrom.
5
Mandarínkový kompót Mandarínky olúpeme, rozoberieme na mesiačiky a spolu s citrónovou šťavou a cukrom na nízkej teplote za pravidelného miešania varíme 15 – 20 minút.
Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4