Recepty Cícerové minestrone so šafranom

Suroviny

biela cibuľa (nadrobno nasekaná)
2 mrkvy (nasekané na malé kocky)
1 stonkový zeler (nakrájaná nadrobno)
2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
2 paradajky (olúpané)
50 g slaniny (nadrobno nakrájanej)
1 l kuracieho vývaru
2 bobkové listy
1 hrsť tymiánu (čerstvého)
30 g masla
200 g konzervy cícer (uvareného, resp. sterilizovaného)
olivový olej
čierne korenie
soľ
100 g kukuričných cestovín (môže byť aj iná)

Popis

Cícerové minestrone so šafranomV hrnci opražíme na olivovom oleji bielu cibuľu dosklovita, pridáme pretlačený cesnak, zeler a mrkvu. Vložíme nadrobno nakrájanú slaninku a necháme minútu opiecť. Paradajky jemne oblanšírujeme v horúcej vode. Pridáme do zmesi, prilejeme vývar, pridáme bobkový list, čerstvý tymian a lyžicu masla. Necháme vrieť na slabom plameni minimálne 20 minút. Nakoniec pridáme cícer a prípadne cestoviny, necháme povariť ešte 10 minút, ochutíme soľou, korením a podávame pokvapkané čerstvým rukolovým pestom. Rukolové pesto: vymixujeme alebo v mažiari rozmiešame hrsť rukoly, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžicu pomletých orechov, 2 lyžice nastrúhaného tvrdého syra (ideálne parmezánu), 3 sušené paradajky a 100 ml olivového oleja.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept