Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
V hrnci opražíme na olivovom oleji bielu cibuľu dosklovita, pridáme pretlačený cesnak, zeler a mrkvu. Vložíme nadrobno nakrájanú slaninku a necháme minútu opiecť. Paradajky jemne oblanšírujeme v horúcej vode. Pridáme do zmesi, prilejeme vývar, pridáme bobkový list, čerstvý tymian a lyžicu masla. Necháme vrieť na slabom plameni minimálne 20 minút. Nakoniec pridáme cícer a prípadne cestoviny, necháme povariť ešte 10 minút, ochutíme soľou, korením a podávame pokvapkané čerstvým rukolovým pestom. Rukolové pesto: vymixujeme alebo v mažiari rozmiešame hrsť rukoly, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžicu pomletých orechov, 2 lyžice nastrúhaného tvrdého syra (ideálne parmezánu), 3 sušené paradajky a 100 ml olivového oleja.