Recepty Cestoviny s kuracím mäsom a syrom v paradajkovej omáčke
Suroviny
3 kuracie rezne
½ ČL sušeného cesnaku
½ ČL sušeného oregana
½ ČL sušeného rozmarínu
½ ČL sušenej bazalky
1 stredná cibuľa
3 strúčiky cesnaku
500 g cestovín
680 g paradajkovej omáčky (na cestoviny)
150 g mozzarelly (strúhanej)
75 g parmezánu
korenie a soľ (podľa chuti)
čerstvá bazalka
olej
Postup
1
Vo veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme na menšie kocky nakrájané kuracie prsia, soľ, korenie, sušený cesnak a ostatné korenie. Za stáleho miešania varíme 5 minút, alebo kým nie sú kuracie kúsky hotové. Vyberieme ich z hrnca do misy.
2
Do hrnca dáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujeme 2 – 3 minúty. Pridáme paradajkovú omáčku, rozriedime vodou, privedieme do varu a na miernej teplote varíme, kým nezhustne.
3
Do omáčky pridáme kura a surové cestoviny, premiešame a varíme zakryté pokrievkou 10 – 15 minút, pokým cestoviny nie sú al dente.
4
Do uvareného nasypeme parmezán a štvrtinu mozzarelly, premiešame a povrch posypeme zvyškom mozzarelly. Prikryjeme pokrievkou a varíme 2 – 3 minúty, kým syr neroztopí.
5
Hotové ozdobíme bazalkovými lístkami.
Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4