Recepty Červené zamatové srdiečka

Suroviny

115 g masla
100 g kryštálového cukru
220 g hladkej múky
1 vajce
1 ČL vanilkového extraktu
2 ČL kakaa (kvalitného)
¼ ČL octu (ryžového (nemusí byť)
20 g potravinárskeho farbiva (červeného)
Na krém:
120 g tvarohu (krémového)
160 g práškového cukru
1 ČL vanilkového extraktu
soľ

Popis

Maslo vymiešame s cukrom dohladka, pridáme vajce, vanilkový extrakt a kakao. Nakoniec pridáme ryžový ocot a dobre premiešame. K zmesi pridáme farbivo. Miešame, až kým nebude zmes rovnomerne zafarbená, potom pridáme múku a vypracujeme hladké cesto. Ak sa veľmi lepí, prisypeme viac múky. Cesto zabalíme do fólie a necháme aspoň 1 hodinu odpočívať. Rúru predhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie. Cesto rozvaľkáme na hrúbku približne 3 mm a vykrajujeme srdiečka. Poukladáme ich na plech a pečieme približne 8 minút. Po upečení ich necháme úplne vychladnúť. Na plnku vymiešame tvaroh s cukrom, so štipkou soli a s vanilkovým extraktom. Sušienky natrieme tenkou vrstvou krému, do stredu vložíme paličku a opatrne pritlačíme druhé srdiečko. Sušienky necháme aspoň 1 hodinu v chladničke, aby stuhli a držali na paličke a pred podávaním ich môžeme poprášiť cukrom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept