Recepty Čerstvé nektárinkové tarty
Suroviny
1 lístkové cesto (mrazené)
1 vajce
1 PL cukru
250 g mascarpone (izbovej teploty)
60 g práškového cukru
kôra z ½ citróna
1 šľahačka
3 nektárinky
3 PL javorového sirupu (na pokvapkanie)
Postup
 alt=
1
Rúru zohrejeme na 200 °C a pripravíme si plech s papierom na pečenie. Cesto rozvaľkáme tak, aby nebolo príliš tenké.
 alt=
2
Rozvaľkané cesto rozdelíme na 4 rovnako veľké štvorce a umiestnime ich na plech dostatočne ďaleko od seba.
 alt=
3
Do každého štvorca vykrojíme menší štvorec asi 1,5 cm od okraja. Postláčame pomocou vidličky, aby sa vytvorila malá vanička a náplň sa nevyliala.
 alt=
4
Okraje potrieme vajíčkom a posypeme cukrom. Pečieme asi 15 minút, resp. dozlatista. Vyberieme z rúry a opäť stred jemne postláčame lyžičkou. Necháme vychladnúť.
 alt=
5
Zmiešame mascarpone, práškový cukor a citrónovú kôru a vymiešame hladký krém.
 alt=
6
Miešame ďalej spolu so šľahačkou a mascarpone.
 alt=
7
Vychladnuté vaničky naplníme vyšľahanou zmesou.
 alt=
8
Nektárinky umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Vrch naplnených vaničiek s plátkami nektárinky pokvapkáme sirupom a servírujeme.
Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4