Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Vymastite si formu na pečenie s priemerom 30 cm maslom, aby sa bublanina nespálila a aby sa po upečení ľahko vyklopila a neprilepila na formu. Rúru na pečenie si predhrejte na 180°C.
Čerešne dôkladne umyte, odstráňte stopky a vykôstkujte. Čerešne zmiešajte s polovicou práškového cukru.
Preosejte múku do veľkej misky, pridajte štipku soli, zvyšok práškového cukru a vajcia. Zmes poriadne vymiešajte, až kým sa suroviny nespoja. Postupne prilievajte mlieko a stále miešajte, aby vzniklo cesto bez hrudiek. Nakoniec pridajte dužinu z vanilkového struku, šťavu z citróna a poriadne premiešajte.
Vylejte nadýchané cesto bublaniny do pripravenej formy. Nasypte rovnomerne čerešne a vložte do predhriatej rúry. Pečte približne 30 až 40 minút, až kým povrch bublaniny nezožltne a špajdľa vložená do stredu nevyjde čistá. Po upečení ju nechajte vychladnúť a potom posypte práškovým cukrom. Pripravili ste si tú najlepšiu bublaninu s čerešňami, dobrú chuť.
Ak si chcete recept čo najviac zjednodušiť, tak si môžete spraviť aj hrnčekovú variantu bublaniny. Nemusíte nič vážiť, suroviny si jednoducho odmeriate pomocou hrnčeka, čo vám ušetrí čas. Postup je rovnaký ako pri čerešňovej bublanine s tým rozdielom, že budete potrebovať:
Pripraviť si môžete tiež piškótovú bublaninu, ktorá sa od tej tradičnej odlišuje tým, že cesto je vzdušnejšie a nadýchanejšie. Docielite to tak, že bielky oddelíte od žĺtkov a vyšľaháte ich do snehu. A do receptu nepridáte mlieko, inak je postup rovnaký.
Nemusíte si bublaninu pripravovať len s čerešňami, môžete využiť rôzne druhy ovocia. Znížte množstvo čerešní a pridajte jahody, maliny, marhule, čučoriedky či slivky. Skrátka ovocie, ktoré máte radi. Ovocná bublanina vďaka rôznym druhom ovocia dostane úplne iné chute.
TIP: Pripravte si aj ďalšie skvelé sladké pochúťky: nadýchanú hrnčekovú bábovku s pudingom alebo čokoládové muffiny.