Recepty Cannelloni plnené ricottou, špenátom a kuracím mäsom
Suroviny
1 upečené kuracie prso
2 šálka smotany na varenie
1 balenie ricotty
1 balenie baby špenátu
1 biela cibuľa
2 strúčik cesnaku
12 cestoviny cannelloni
1 šálka paradajkového pretlaku
70 g strúhaného syra (Grana Padano)
½ ČL sušenej bazalky
¼ ČL sušené oregano
¼ ČL mletého muškátového orieška
1 PL olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie (podľa chuti)
Postup
 alt=
1
Predhrejeme rúru na 200 °C. Nakrájame cibuľu nadrobno a restujeme 2 minúty, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a kuracie prsia a opekáme ešte 4 minúty.
 alt=
2
Pridáme smotanu na varenie a na miernom plameni povaríme 2 minúty, alebo kým sa väčšina tekutiny nevyparí.
 alt=
3
Pridáme syr ricotta a dobre premiešame so zmesou.
 alt=
4
Pridáme špenát a varíme asi 2 minúty. Potom odložíme nabok a necháme vychladnúť.
 alt=
5
Na spodok formy na pečenie dáme paradajkovú omáčku. Pomocou malej lyžičky naplníme Cannelloni syrovou zmesou. Plnené cestoviny naukladáme do pripravenej formy s omáčkou.
 alt=
6
V miske dôkladne premiešame smotanu, časť syra, bazalku, oregano, muškátový oriešok, soľ a korenie. Plnené Cannelloni zalejeme takto ochutenou smotanou.
 alt=
7
Posypeme zvyšným syrom. Pečieme v rúre 18 – 20 minút, alebo kým sa na vrchu nevytvorí zlatohnedý kabátik. Vytiahneme z rúry a necháme chladnúť asi 3 minúty. Chutia skvele za horúca, rovnako ako aj studené.
Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4