Recepty Cannelloni plnené ricottou, špenátom a kuracím mäsom

Suroviny

1 kuracie prsia (upečené)
2 šálky smotany na varenie
1 balenie ricotty
1 balenie baby špenátu
1 biela cibuľa
2 strúčiky cesnaku
12 cestovín cannelloni
1 šálka paradajkového pretlaku
70 g syra Grana Padano (strúhaného)
½ ČL sušenej bazalky
¼ ČL oregana (sušeného)
¼ ČL mletého muškátového orieška
1 PL olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie (podľa chuti)

Postup

1

Predhrejeme rúru na 200 °C. Nakrájame cibuľu nadrobno a restujeme 2 minúty, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a kuracie prsia a opekáme ešte 4 minúty.

2

Pridáme smotanu na varenie a na miernom plameni povaríme 2 minúty, alebo kým sa väčšina tekutiny nevyparí.

3

Pridáme syr ricotta a dobre premiešame so zmesou.

4

Pridáme špenát a varíme asi 2 minúty. Potom odložíme nabok a necháme vychladnúť.

5

Na spodok formy na pečenie dáme paradajkovú omáčku. Pomocou malej lyžičky naplníme Cannelloni syrovou zmesou. Plnené cestoviny naukladáme do pripravenej formy s omáčkou.

6

V miske dôkladne premiešame smotanu, časť syra, bazalku, oregano, muškátový oriešok, soľ a korenie. Plnené Cannelloni zalejeme takto ochutenou smotanou.

7

Posypeme zvyšným syrom. Pečieme v rúre 18 – 20 minút, alebo kým sa na vrchu nevytvorí zlatohnedý kabátik. Vytiahneme z rúry a necháme chladnúť asi 3 minúty. Chutia skvele za horúca, rovnako ako aj studené.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept