Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Predhrejeme rúru na 200 °C. Nakrájame cibuľu nadrobno a restujeme 2 minúty, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a kuracie prsia a opekáme ešte 4 minúty.
Pridáme smotanu na varenie a na miernom plameni povaríme 2 minúty, alebo kým sa väčšina tekutiny nevyparí.
Pridáme syr ricotta a dobre premiešame so zmesou.
Pridáme špenát a varíme asi 2 minúty. Potom odložíme nabok a necháme vychladnúť.
Na spodok formy na pečenie dáme paradajkovú omáčku. Pomocou malej lyžičky naplníme Cannelloni syrovou zmesou. Plnené cestoviny naukladáme do pripravenej formy s omáčkou.
V miske dôkladne premiešame smotanu, časť syra, bazalku, oregano, muškátový oriešok, soľ a korenie. Plnené Cannelloni zalejeme takto ochutenou smotanou.
Posypeme zvyšným syrom. Pečieme v rúre 18 – 20 minút, alebo kým sa na vrchu nevytvorí zlatohnedý kabátik. Vytiahneme z rúry a necháme chladnúť asi 3 minúty. Chutia skvele za horúca, rovnako ako aj studené.