Recepty Camembert fondue s karamelizovanými orechmi a brusnicovou omáčkou

Suroviny

4 syry camembert (4× 100 g Tesco Grill Master Camembert s brusnicovou omáčkou)
2 vetvičky rozmarínu
1 PL olivového oleja
1 štipka soli
1 štipka mletého čierneho korenia
1 čl medu
1 bageta (francúzskeho typu)
Karamelizované orechy:
100 g vlašských orechov
2 PL medu
1 PL masla

Postup

1

V malej miske zmiešame olivový olej, soľ, mleté čierne korenie a med. Vrchnú časť syrov narežeme (nie veľmi hlboko) do vzoru cik-cak a potrieme zmesou. Napicháme do nich kúsky rozmarínu. Zabalíme do alobalu.

2

Zabalený syr grilujeme 5 – 10 minút. Hotový ho opatrne položíme na tanier, aby sa neroztiekol.

3

Medzitým si skaramelizujeme vlašské orechy. Maslo roztopíme na miernom ohni na panvici. Vmiešame med a potom orechy. Za stáleho miešania opekáme na stredne silnom ohni 5 minút. Presunieme ich na tanier vystlaný papierom na pečenie, aby sa pri chladnutí nezlepili.

4

Bagetu nakrájame na tenké plátky a opekáme ju na grile z každej strany 2 minúty.

5

Ešte teplý syr navrstvíme so skaramelizovanými orechmi a brusnicovou omáčkou. Opečené bagetky namáčame do roztečeného syra.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept