Recepty Bylinkové kuracie špízy s uhorkovým šalátom

Suroviny

500 g kuracích pŕs (Tesco Grill Master Kuracích prsných filiet v bylinkovej marináde)
Zelená bylinková marináda „goddess“:
300 g bieleho jogurtu
½ čerstvej citrónovej šťavy
20 g mäty
20 g petržlenovej vňate
20 g bazalky
Uhorkový šalát:
2 uhorky (šalátové)
1 čl soli
1 štipka mletého čierneho korenia
3 PL jablčného octu
2 PL olivového oleja
1 čl medu
2 PL petržlenovej vňate (jemne nasekanej čerstvej)
1 PL kôpru (nasekaného čerstvého)
1 strúčik cesnaku
1 čili paprička

Postup

1

Špajdle namočíme do vody, aby pri grilovaní nezhoreli.

2

Kuracie prsia nakrájame na čo najdlhšie pásiky.

3

Čerstvú mätu, petržlenovú vňať, bazalku, jogurt a šťavu z citróna dáme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Polovicu odložíme do chladničky. Do zvyšku omáčky naložíme nakrájané kuracie prsia, prikryjeme ich potravinovou fóliou a necháme marinovať aspoň 30 minút.

4

Následne pásiky kuracieho mäsa napicháme ako tesnú vlnovku na mokré špajdle – aspoň 2-3 pásiky mäsa na jednu špajdľu – a grilujeme 5 minút z každej strany.

5

Pripravíme si uhorkový šalát. Uhorky nakrájame na tenučké plátky. Osolíme ich a necháme odpočinúť. Medzitým v miske zmiešame jablčný ocot, olivový olej, med, 1 lyžicu petržlenovej vňate, kôpor, pretlačený cesnak a čierne korenie. Odložíme bokom. Čili papričku očistíme a nakrájame na tenké plátky. Z nasolených uhoriek odstránime prebytočnú tekutinu, pridáme čili papričku a dresing a poriadne premiešame.

6

Ihneď podávame s kuracími špízmi, ktoré polejeme zvyškom zelenej omáčky a posypeme zvyšnou petržlenovou vňaťou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept