Recepty Burger s modrým syrom a hruškou

Suroviny

Omáčka:
2 PL olivového oleja
½ červenej cibule
2 PL balzamikového octu
2 PL červeného vína
1 ČL javorového sirupu
Burger:
200 g mletého hovädzieho mäsa
2 žemle (na hamburgery)
4 plátky slaniny
2 PL vlašských orechov (rozdrvených)
1 hruška (veľká)
2 plátky syra s modrou plesňou (hrubšie plátky)
rukola
soľ
mleté čierne korenie

Postup

1

Omáčka z vína a javorového sirupu, chrumkavá slaninka, voňavá hruška a lahodný syr spolu so šťavnatým mäsom sú skutočným gastronomickým zážitkom.

2

Rúru vyhrejeme na 190 °C. Obalíme plátky slaniny orechmi a pečieme 15 minút, aby mala slanina dochrumkava opečené okraje.

3

Z mäsa vytvarujeme dva burgery a opekáme ich na panvici alebo na grile 5 minút z každej strany. Burgery dochutíme soľou a korením.

4

Rozkrojíme hrušku na 4 časti a smažíme ich na panvici alebo na grile jednu minútu z každej strany.

5

Predhrejeme žemle na panvici alebo na grile. Na spodnú polovicu dáme omáčku podľa chuti a položíme na ňu mäso, dva plátky hrušky, dva plátky slaniny, modrý syr a rukolu. Zakryjeme vrchnou polovicou žemle a spevníme špáradlom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept