Recepty Burger s hruškou a nivou

Suroviny

400 g mletého hovädzieho mäsa
1 lyžica masla
2 cibule
1 dl bieleho vína
3 lyžice trstinového cukru
1 hruška
4 plátky slaniny
100 g nivy
100 g poľného šalátu (alebo ľadového šalátu)
sójová omáčka
worčestrová omáčka
mleté čierne korenie
soľ
žemľa (čerstvé na burger)

Popis

Vo väčšej mise zmiešame mleté mäso s worcesterskou a sójovou omáčkou, dochutíme ho čerstvým mletým korením a soľou. Pozor, stačí spracovať len krátko, aby sa suroviny a korenie dobre premiešali, ale aby mäso stále držalo tvar. Z mäsa vyformujeme 4 karbonátky a pripravíme si gril. Pustíme sa do prípravy cibuľového čatní. Cibuľu nakrájame na kolieska a osmažíme ju niekoľko minút na masle. Potom ju podlejeme bielym vínom a pridáme hnedý cukor, aby vzniklo sladké čatní a aby cibuľa skaramelizovala. Hotové čatní odložíme nabok. Gril pretrieme trochou oleja, mäsové karbonátky opečieme na prudkom ohni na priamom grile, slaninu a burgerové žemle na nepriamom ohni. Nakrájame hrušku a nivu na plátky a len čo sú žemličky mierne opečené, odložíme ich z grilu a obe pretrieme cibuľovým čatní. Krátko pred tým, než je mäso pripravené, položíme naň plátky nivy. Na žemľu pridáme šalát, mäso s nivou, slaninu a hrušku. 

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Prezrite si letáky a katalógy


Tesco leták - aktuálny týždeň

Viac informácií  Informácie



Ponuka je platná v hypermarketoch.
Letáková ponuka platí od 18. 11. od 8:00 hod. do 24. 11. 2020 alebo do vypredania zásob podľa otváracích hodín jednotlivých obchodov, s výnimkou obmedzenia platnosti na vybraných stránkach. Letáková ponuka nie je platná v predajniach Tesco Expres. Ponuka neplatí počas štátnych sviatkov a dní pracovného pokoja. Ponuka pultového predaja rýb platí len pre obchody s r ybacím obslužným pultom. Ceny sú uvedené v eurách. V letáku sú použité ilustračné fotografie. Za prípadné tlačové chyby sa ospravedlňujeme. Tesco Stores SR, a. s., Cesta na Senec 2, 821 04 Bratislava.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8