Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Bulgur zalejeme vodou, jemne osolíme, okoreníme a pridáme 1 PL oleja. Varíme na miernom ohni približne 15 minút, kým bulgur nenasiakne všetku tekutinu.
Cuketu umyjeme a škrabkou na zemiaky ju našúpeme na plátky, až kým sa nedostaneme do stredu s jadierkami.
Na panvici rozpálime 1 PL oleja, pridáme roztlačený cesnak a jednu minútu restujeme. Pridáme na prúžky nakrájanú cuketu a za stáleho miešania opekáme 2 – 3 minúty. Bylinky nakrájame nadrobno, pridáme 3 PL oleja, citrónovú šťavu a javorový sirup. Zálievku dobre premiešame.
Uvarený bulgur zalejeme bylinkovou zálievkou, pridáme podusenú cuketu a pred podávaním jedlo posypeme nadrobeným syrom feta.