Recepty Bulgur s fetou a bylinkami

Suroviny

200 g bulguru
500 ml vody
400 g cukety
6 vetvičiek tymiánu
3 vetvičky mäty
100 g feta syra
5 PL olivového oleja
½ citróna (len šťava)
1 PL javorového sirupu
soľ
čierne korenie

Popis

Bulgur zalejeme vodou, jemne osolíme, okoreníme a pridáme 1 PL oleja. Varíme na miernom ohni približne 15 minút, kým bulgur nenasiakne všetku tekutinu.

Cuketu umyjeme a škrabkou na zemiaky ju našúpeme na plátky, až kým sa nedostaneme do stredu s jadierkami.

Na panvici rozpálime 1 PL oleja, pridáme roztlačený cesnak a jednu minútu restujeme. Pridáme na prúžky nakrájanú cuketu a za stáleho miešania opekáme 2 – 3 minúty. Bylinky nakrájame nadrobno, pridáme 3 PL oleja, citrónovú šťavu a javorový sirup. Zálievku dobre premiešame.

Uvarený bulgur zalejeme bylinkovou zálievkou, pridáme podusenú cuketu a pred podávaním jedlo posypeme nadrobeným syrom feta.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept