Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Brusnice opláchneme, zalejeme ich dvoma pohármi vriacej vody a varíme ich 10 minút. Brusnice zmixujeme a pretlačíme ich cez sitko. Pridáme cukor (najlepšie 6 polievkových lyžíc, ale ak máte radi veľmi sladkú chuť, môžete ho pridať viac) a kardamóm. V ½ pohári vody rozmiešame múku. Pridáme ju k brusniciam, zamiešame a necháme zovrieť. Hotové želé nalejeme do pohárov. Vrch polejeme smotanou alebo jogurtom.
Ak vo svojej kuchyni nájdete brusnicový džús, pridajte ho trochu do želé, zintenzívnite tak jeho chuť. Myslite však na to, že potom treba pridať menej cukru. Namiesto čerstvých brusníc môžete použiť aj sušené. V takom prípade tiež treba pridať menej cukru. Máte radi mäkšie želé? Pridajte doň trochu viac vody.