Recepty Bravčové trhané s fazuľkami

Suroviny

4 žemle
½ kg bravčového pliecka
250 ml BBQ omáčky
125 ml vody
1 cibuľa
2 PL mletej červenej papriky
1 PL sušeného cesnaku
1 PL sušeného zázvoru
125 ml slnečnicového oleja
soľ
čierne korenie
200 g zelenej fazule

Popis

Zo soli, čierneho korenia, papriky, zázvoru, cesnaku a oleja si urobíme marinádu. Mäso ňou potrieme a necháme aspoň 2 hodiny marinovať. Medzitým si nakrájame cibuľu nadrobno, dáme na pekáč a položíme na ňu namarinované mäso. BBQ omáčku zmiešame s vodou a pred pečením ňou potrieme bravčové pliecko. Mäso zakryjeme alobalom a pečieme 3 – 4 hodiny na 150 °C. Po upečení zlejeme omáčku a vyhodíme cibuľu. Mäso natrháme na menšie kúsky a prelejeme omáčkou. Fazuľkové struky zbavíme koncov a uvaríme v osolenej vode domäkka. Hotové fazuľky pridáme k mäsu, premiešame a rozdelíme do žemlí.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept