Recepty Bravčové plece na pive

Suroviny

1 kg bravčového pleca bez kosti

6 strúčikov cesnaku

1 PL údenej mletej papriky alebo sladkej papriky

soľ

mleté čierne korenie

200 ml hustého pretlaku alebo paprikovo-paradajkovej pasty

500 ml čierneho piva

Popis

Bravčové plece umyjeme a utrieme do sucha. Uložíme ho na hlboký plech. Prešpikujeme ho celými strúčikmi cesnaku. Následne potrieme celý kus mäsa paprikou, pretlakom, soľou a korením. Podlejeme ho čiernym pivom, prikryjeme alobalom a pečieme prikryté 5 hodín na 120 stupňov. Po 5 hodinách odkryjeme, polejeme šťavou a zapneme na 200 stupňov gril/horný ohrev, s ktorým dopečieme do zlatista asi 20 minút. Pred podávaním necháme odpočinúť aspoň 20 minút, aby nám z neho nevytiekla všetka šťava. Podávame nakrájané alebo natrhané na vlákna ako tzv. pulled pork. Skvelo chutí s čerstvým chlebom, zelerovým pyré, ale aj natrhané v sendviči, resp. v hamburgeri s majonézou a horčicou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Prezrite si letáky a katalógy

Tesco Leták - aktuálny týždeň

Viac informácií  Informácie



Ponuka je platná v hypermarketoch.
Letáková ponuka platí od 14. 8. od 8:00 hod. do 20. 8. 2019 alebo do vypredania zásob podľa otváracích hodín jednotlivých obchodných jednotiek, s výnimkou obmedzenia platnosti na vybraných stránkach. Letáková ponuka nie je platná v predajniach Tesco Expres. Ponuka neplatí počas štátnych sviatkov a dní pracovného pokoja. Ponuka pultového predaja rýb platí len pre obchodné jednotky s rybacím obslužným pultom. Ceny sú uvedené v eurách. V letáku sú použité ilustračné fotografie. Za prípadné tlačové chyby sa ospravedlňujeme. Tesco Stores SR, a. s., Kamenné nám. 1/A, Bratislava.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4