Recepty Bravčové plece na pive

Suroviny

1 kg bravčového pliecka (bez kosti)
6 strúčikov cesnaku
1 PL údenej mletej papriky (alebo sladkej papriky)
soľ
mleté čierne korenie
200 ml paradajkového pretlaku (hustého alebo paprikovo-paradajkovej pasty)
500 ml čierneho piva

Popis

Bravčové plece umyjeme a utrieme do sucha. Uložíme ho na hlboký plech. Prešpikujeme ho celými strúčikmi cesnaku. Následne potrieme celý kus mäsa paprikou, pretlakom, soľou a korením. Podlejeme ho čiernym pivom, prikryjeme alobalom a pečieme prikryté 5 hodín na 120 stupňov. Po 5 hodinách odkryjeme, polejeme šťavou a zapneme na 200 stupňov gril/horný ohrev, s ktorým dopečieme do zlatista asi 20 minút. Pred podávaním necháme odpočinúť aspoň 20 minút, aby nám z neho nevytiekla všetka šťava. Podávame nakrájané alebo natrhané na vlákna ako tzv. pulled pork. Skvelo chutí s čerstvým chlebom, zelerovým pyré, ale aj natrhané v sendviči, resp. v hamburgeri s majonézou a horčicou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Prezrite si letáky a katalógy


Tesco leták - aktuálny týždeň

Viac informácií  Informácie



Ponuka je platná v hypermarketoch.
Letáková ponuka platí od 18. 11. od 8:00 hod. do 24. 11. 2020 alebo do vypredania zásob podľa otváracích hodín jednotlivých obchodov, s výnimkou obmedzenia platnosti na vybraných stránkach. Letáková ponuka nie je platná v predajniach Tesco Expres. Ponuka neplatí počas štátnych sviatkov a dní pracovného pokoja. Ponuka pultového predaja rýb platí len pre obchody s r ybacím obslužným pultom. Ceny sú uvedené v eurách. V letáku sú použité ilustračné fotografie. Za prípadné tlačové chyby sa ospravedlňujeme. Tesco Stores SR, a. s., Cesta na Senec 2, 821 04 Bratislava.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8