Recepty Bravčové karé na cibuľke

Suroviny

4 – 6 plátkov bravčového karé bez kosti

2 stredne veľké červené cibule

150 g prerastenej slaniny

1 strúčik cesnaku

150 ml čierneho piva

3 PL oleja

soľ

čierne korenie

200 g bulguru

hrsť čerstvej petržlenovej vňate

Popis

Bulgur zalejeme dvojnásobným objemom vody, pridáme soľ, 1 PL oleja a varíme na miernom ohni približne 15 minút. Občas premiešame a keď sa voda odparí, bulgur je uvarený. Do bulguru pred podávaním zamiešame nasekanú petržlenovú vňať. Slaninu nakrájame na pásiky, cibuľu na mesiačiky a cesnak nadrobno. Na panvici najprv opečieme slaninu, kým nebude chrumkavá. Prebytočný tuk odstránime a pridáme cibuľu, ktorú za občasného miešania asi 5 minút restujeme. Potom pridáme na plátky nakrájaný cesnak a podlejeme pivom. Alkohol necháme vypariť a celú zmes necháme ešte chvíľu dusiť. Bravčové karé osolíme, okoreníme a z každej strany ho opečieme na troche oleja. Na tanier dáme bulgur, plátky mäsa, opečenú cibuľku so slaninou a podlejeme výpekom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Prezrite si letáky a katalógy


Tesco Leták - aktuálny týždeň

Viac informácií  Informácie



Ponuka je platná v hypermarketoch.
Letáková ponuka platí od 1. 7. od 8:00 hod. do 7. 7. 2020 alebo do vypredania zásob podľa otváracích hodín jednotlivých obchodov, s výnimkou obmedzenia platnosti na vybraných stránkach. Letáková ponuka nie je platná v predajniach Tesco Expres. Ponuka neplatí počas štátnych sviatkov a dní pracovného pokoja. Ponuka pultového predaja rýb platí len pre obchody s r ybacím obslužným pultom. Ceny sú uvedené v eurách. V letáku sú použité ilustračné fotografie. Za prípadné tlačové chyby sa ospravedlňujeme. Tesco Stores SR, a. s., Cesta na Senec 2, 821 04 Bratislava.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8