Recepty Bravčová panenka s jarnou zeleninou

Suroviny

800 g bravčovej panenky

2 PL masla

400 ml vývaru

200 ml červeného vína

petržlenová vňať

soľ

mleté čierne korenie

250 g zelenina (mix mrkvy, petržlenu a zeleru)

Postup

1

Mäso očistíme, umyjeme, osolíme a okoreníme. Zeleninu očistíme, umyjeme a pokrájame približne narovnako. Zalejeme vývarom a varíme asi 20 minút domäkka.

2

Zeleninu vyberieme, do vývaru dáme maslo a redukujeme na hustejšiu omáčku. Do nej vrátime zeleninu, pridáme petržlenovú vňať, dochutíme soľou a korením.

3

Mäso prudko opečieme dve minúty z oboch strán. Potom dopekáme asi 7 minút. Mäso by malo zostať pružné na dotyk.

4

Hotovú panenku vyberieme z panvice a odložíme do tepla. Do výpeku vlejeme víno a varíme, kým výpek opäť nezhustne. Nakrájanú panenku servírujeme so zeleninou a prelejeme výpekom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Prezrite si letáky a katalógy


Tesco Leták - aktuálny týždeň

Viac informácií  Informácie



Ponuka je platná v hypermarketoch.
Letáková ponuka platí od 27. 5. od 8:00 hod. do 2. 6. 2020 alebo do vypredania zásob podľa otváracích hodín jednotlivých obchodov, s výnimkou obmedzenia platnosti na vybraných stránkach. Letáková ponuka nie je platná v predajniach Tesco Expres. Ponuka neplatí počas štátnych sviatkov a dní pracovného pokoja. Ponuka pultového predaja rýb platí len pre obchody s r ybacím obslužným pultom. Ceny sú uvedené v eurách. V letáku sú použité ilustračné fotografie. Za prípadné tlačové chyby sa ospravedlňujeme. Tesco Stores SR, a. s., Cesta na Senec 2, 821 04 Bratislava.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8