Recepty Bôčiková roláda s jablkami

Suroviny

2 kg bravčového bôčika (vykosteného)
1 lyžica masla (alebo oleja)
4 ks cesnaku
1 červená cibuľa
100 g slaniny (alebo pancetty)
½ lyžičky mletej rasce
2 červené jablká
hrozienka
šalvia
1 stonka čerstvého rozmarínu

Popis

Najskôr si pripravíme jablkovú náplň. Na masle alebo oleji orestujeme najemno nakrájanú slaninu, cibuľu, na kocky nakrájané jablká, pridáme rascu, hrozienka a podusíme 10 minút. Rozrežeme bôčik na jeden veľký plát tak, aby sme ho mohli rozložiť na doske. Naklepeme ho, osolíme a ponatierame pretlačeným cesnakom. Pridáme jablkovú náplň, vetvičky šalvie a zrolujeme. Upevníme motúzikom tak, aby nám z bôčika nič nevytieklo. Vložíme do pekáča, podlejeme 2 dcl vody, vína alebo piva. Osolíme. Pečieme pri 180 °C približne 60 – 90 minút. Po vychladnutí odmotáme motúz a podávame natenko nakrájané s pečenými rozmarínovými zemiakmi či s čerstvým pečivom, ktoré namáčame do úžasného výpeku.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept