Recepty Bezlepková raw čokoládová pena

Suroviny

2 avokáda (väčšie, zrelé)
2 banány (veľké, prezreté)
2 PL kakaa (alebo karobového prášku)
250 ml kokosového mlieka (alebo mandľové, podľa potreby)
2 pomaranče (len kôra)
1 čili paprička

Popis

Avokáda rozkrojíme, vyberieme kôstku, ošúpeme ich a nakrájame na menšie kúsky. Banány tiež ošúpeme a nakrájame na kolieska.

Bezlepková raw čokoládová penaAvokádo, banány a kakao spolu s trochou mlieka rozmixujeme v mixéri na hladkú hmotu. Mlieko pridáme podľa potreby. Stačí ho málo, aby bol krém krásne hustý. Cukor nepotrebujeme, ak máme dostatočne sladké banány. Ak chcete penu sladšiu, pridajte lyžicu medu alebo javorového sirupu.

Penu naservírujeme do malých misiek a uložíme do chladničky do druhého dňa alebo aspoň na pár hodín, nech sa pekne zachladí. Môžeme ju podávať ochutenú pomarančovou kôrou alebo štipkou čili.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept