500 g bezlepková zmes (na chlieb)
200 ml mlieka
2 vajcia
80 g masla
7 g kvasnice na pečenie
¼ šálky cukru
1 šálky hrozienok
¼ lyžica soli
2 lyžica zmiešané korenie (na pečivo, može byť aj perníkové)
½ šálky bezlepková múka
4 lyžica vody
pomarančový džús (1/3 šálky)
2 lyžica cukru
V hrnčeku roztopíme maslo a zohrejeme mlieko na teplotu asi 40 °C. Zmiešame mlieko s kvasnicami. Vo veľkej mise zmiešame bezlepkovú zmes, cukor, korenie a soľ. Nalejeme kvasnice, pridáme vajce a dobre premiesime. Nakoniec pridáme hrozienka.
Zakryjeme potravinovou fóliou alebo utierkou a na teplom mieste necháme vykysnúť 2 hodiny. Rúru vyhrejeme na 190 °C. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Z cesta tvoríme malé bochníčky a ukladáme ich na plech ďalej od seba. Necháme odpočívať 20 minút.
Bezlepkovú múku vymiešame s vodou do hladkej pasty. Zmes nalejeme do vrecúška na zdobenie alebo do mikroténového vrecúška a opatrne na ňom odstrihneme rožtek. Každú buchtičku ozdobíme nakresleným krížikom. Pečieme asi 15 minút dozlatista.
Počas pečenia si pripravíme glazúru z pomarančového džúsu a cukru. Varíme asi 5 minút, kým nie je hustá ako sirup. Horúce upečené buchtičky ihneď potrieme touto glazúrou.
Viac informácií
Viac informácií
© 2019 TESCO STORES SR, a.s.