Recepty Bezgluténové sladké buchtičky

Suroviny

500 g bezlepkovej zmesi na chlieb
200 ml mlieka
2 vajcia
80 g masla
7 g droždia
¼ šálky kryštálového cukru
1 šálka hrozienok
¼ lyžice soli
2 lyžice perníkového korenia (na pečivo, može byť aj perníkové)
Kríže
½ šálky bezlepkovej múky
4 lyžice vody
Glazúra
200 ml pomaranča (čerstvo vytlačenej sťavy)
2 lyžice kryštálového cukru

Postup

1

V hrnčeku roztopíme maslo a zohrejeme mlieko na teplotu asi 40 °C. Zmiešame mlieko s kvasnicami. Vo veľkej mise zmiešame bezlepkovú zmes, cukor, korenie a soľ. Nalejeme kvasnice, pridáme vajce a dobre premiesime. Nakoniec pridáme hrozienka.

2

Zakryjeme potravinovou fóliou alebo utierkou a na teplom mieste necháme vykysnúť 2 hodiny. Rúru vyhrejeme na 190 °C. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Z cesta tvoríme malé bochníčky a ukladáme ich na plech ďalej od seba. Necháme odpočívať 20 minút.

3

Bezlepkovú múku vymiešame s vodou do hladkej pasty. Zmes nalejeme do vrecúška na zdobenie alebo do mikroténového vrecúška a opatrne na ňom odstrihneme rožtek. Každú buchtičku ozdobíme nakresleným krížikom. Pečieme asi 15 minút dozlatista.

4

Počas pečenia si pripravíme glazúru z pomarančového džúsu a cukru. Varíme asi 5 minút, kým nie je hustá ako sirup. Horúce upečené buchtičky ihneď potrieme touto glazúrou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept