Recepty Batatové brownies

Suroviny

2 PL sójovej omáčky
600 g sladkých zemiakov (batátov)
14 ks datlí Medjool (vykôstkovaných)
80 g mletých mandlí
100 g hladkej múky špaldovej
4 PL kakaa
3 PL kokosového sirupu
soľ

Popis

Postup

Rúru vyhrejeme na 180 °C. Bataty ošúpeme a asi 15 minút varíme v hrnci, kým nezmäknú. Keď sú už také mäkké, že sa rozpadávajú, vyberieme ich a premiešame s vykôstkovanými datľami. Potom zmes rozmixujeme dohladka. Zmiešame zvyšné suroviny, pridáme do nich batatovú zmes a poriadne premiešame. Zmes dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme asi 40 minút. Pichnutím vidličky do brownies zistíme, či sú hotové – ak zostane vidlička suchá, nemusíme už ďalej piecť. Po vybratí z rúry necháme brownies aspoň 10 minút odpočinúť. Toto je doležitý krok, pretože zmes za ten čas ešte lepšie stuhne.  

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept